8 gode råd

Kære forældre

At være forældre til et golfspillende barn kræver lidt af hvert. Om du er golfspiller selv eller helt ny og intetanende, er der områder, du bør tage stilling til.
Hvad enten dit barn er en stjerne i svøb eller bare er med for oplevelsens skyld, er din støtte og opbakning som forælder vigtig.

Herunder finder du 8 gode råd, som forhåbentlig vil klæde dig bedre på, så du føler dig tilpas i rollen som forælder.

Fra støtte til selvstændighed
Dit barn har brug for at udforske golfsporten selv. Hjælp, når dit barn synes det er fedt, men lad være med at møde op med drømmekage og saftevand, hver gang der er kamp eller træning. Aftal, hvornår du skal være med og overhold aftalerne. Et af målene med din støtte er selvstændighed og ansvarlighed. Det betyder at din støtte gradvist skal aftage, så dit barn selv kan pakke tasken, få spist inden træning og selv bære golf bag´en.

Spørg og lyt
Snak med dit barn om sporten. Lær reglerne og sæt dig ind i kulturen. Vær klar over, hvornår der er træning, kampe og arrangementer i klubben. Din interesse for selve golfsporten er vigtigt, men husk også livets øvrige aspekter. Spørg til kammeraterne og det sociale.

Pak ambitionerne væk
Gem de ambitioner, du har på dit barns vegne og lad være med at pace og presse. Børn har rigelig højt forventningspres i deres liv og skal nok invitere dig indenfor, hvis hjælpen er nødvendig. Vær støttende, lyttende og sørg for at dit barn spiller af egen lyst.

Vær klar i kulissen
Dit barn kommer ud for mange succeser og nederlag, både på det sociale og det sportslige område. Hjælp ham eller hende gennem de svære perioder og med at finde konstruktive løsninger. Giv modspil og undgå at gøre forskel på hvordan du takler succes og nederlag. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet.

Sæt oplevelsen i focus
Resultater er hurtigt glemt, mens gode og sjove oplevelser styrker sammenholdet og udvikler dit barn. Golf skal være sjovt, hvorfor det er vigtigt at spørge, ikke kun til resultatet men til oplevelsen, når dit barn har været til træning eller kamp. Lad ligeledes være med at tage det hele alt for alvorligt. Lad legen og glæden ved sporten skinne igennem.

Involvering og engagement
Du forpligter dig som forældre og bør derfor engagere dig i dit barns trivsel i golfklubben. Kan dit barn mærke dit engagement, er der flere gode grunde til, at han eller hun vil nyde livet som ung golfspiller. Undgå kun at være den der bringer og henter - din rolle er vigtigere end blot det.

Du kender dit barn - vi kender sporten
Stol på træneren, træningsmetoderne og på at dit barn er i de bedste hænder. Forvent noget, men undgå at blande dig. Trænerne er veluddannede og juniorlederne vil dit barn det bedste. Gør dog både træner og leder opmærksom på, hvis dit barn har specielle behov eller lignende. En god forventningsafstemning skaber grobund for trivsel og udvikling.

De 7 vigtigste ord
Har du været så heldig at få lov til at overvære dit barn træne eller spille turnering, er det desværre meget nemt at falde i resultat-gryden. Dit barns lyst til at fortsætte med at spille golf kan hurtigt falde, hvis dine spørgsmål eller kommentarer altid omhandler resultatet eller om hvor utilfredsstillende det er, at du som forældre skal bruge din tid på at se sådan nogle tarvelige slag. Med andre ord er det vigtigt at sætte relationen før præstationen.

De vigtigste 7 ord du kan sige til dit barn på vej hjem: “Jeg elsker at se dig spille golf”.

God fornøjelse!